Auta jsou dnes drahá


Nákup auta je dnes pro spoustu lidí problém, protože si nové auto kvůli vysokým cenám nemohou dovolit. Všechno hodně zdražilo a tak je nutné zvažovat, co si zrovna člověk pořídí. I když člověk sečte oba příjmy v rodině, je to málo na pořízení auta, které stojí stovky tisíc. A právě proto tolik lidí neustále jezdí starými auty, která by měla pomalu mizet ze silnic.

uzavření smlouvy

A to hlavně kvůli tomu, že stáří auta se na něm podepíše ať chcete nebo ne. Jednotlivé části auta se opotřebovávají a tak je nutné je měni za nové, aby auto jezdilo dál. Jenže když takto měníte součásti starého auta, za chvilku budete mít vyměněný třeba celý podvozek, což vyjde na desítky tisíc. To už je lepší si peníze dávat bokem a spořit na novější auto.

škoda fabia

Díky moderním způsobům financování si může nové auto koupit i ten, kdo na něj nemá dostatek hotovosti. Nejen banky, ale i finanční domy poskytují nejen úvěry na splátky, ale i leasingy. Většina lidí ale nezná rozdíl mezi leasingem a splátkami, a mají za to, že jde o stejný produkt. Faktem ale je, že jsou mezi nimi velké rozdíly.

  • Úvěr

Při využití úvěru kupujete auto pro sebe, a financujete ho pomocí financí, které vám půjčí finanční dům nebo banka. Pak ho splácíte dokud nesplatíte celou částku.

  • Leasing

Oproti tomu leasing je v podstatě pronájem auta. Vyberete si auto, máte ho k dispozici na sjednanou dobu a potom ho vrátíte. Nesmíte ho ovšem zničit ani ho převádět na jinou osobu nebo ho půjčovat. V měsíční platbě je zahrnutý servis i pojištění. Auto potom musíte vrátit zpět.

Některé společnosti ovšem nabízí i zpětný leasing automobilů, což znamená, že pokud si dané auto odkoupíte do osobního vlastnictví, můžete ho prodat zpět firmě, která vám ho pronajala. Díky tomu můžete mít finance zpět na účtu a můžete je použít na cokoliv chcete. Vyberte si nové auto, i když nemáte peníze.